2011. július 20., szerda

Több vasat tartottunk a tűzbe!



Nem hiszek az „uborkaszezonban”! Ha azt nézzük, hogy mikor nem lehet közösségi alkalmakat összehozni, és/vagy közösségbe járni, akkor azt kell mondanom, hogy soha sem! Mert nyáron túl meleg van és mindenki nyaral, ősszel iskolakezdés van, meg esik az eső és fúj a szél. Télen túl hideg van, különben is jön a karácsony, mindenki arra figyel. Tavasszal még hűvös van, amúgy meg sokat esik az eső, pláne, hogy mindenki „tavaszi fáradt”. Jól kinéznénk, ha elhinnénk ezeket! 

Nyáron sem megy mindenki nyaralni, vagy legalábbis nem egyszerre. Ősszel, bár iskolakezdés van, jó összejönni egy kis „dumcsira”, különösen, ha esik az eső és fúj a szél, akkor jó valami száraz helyen összeülni, különösen ha egy korty forralt bor is van a közelben. Télen kevés jobb dolog van annál, amikor találkozhatunk, ajándékötleteket cserélhetünk, még jobb, ha egy-egy meglepetést kézműves foglalkozásokon, együtt a gyerekekkel készítünk el, az adventi koszorúkról nem is beszélve! Sebaj, ha tavasszal még hűvös van, majd felveszünk egy pulcsit, és ha eső esik, akkor az eresz alatt beszéljük meg a tavaszi vitamin kúrát, fáradtság ellen!

Minden fejben dől el! Az én fejemben az dőlt el, hogy talán még sincs akkora „uborkaszezon”, és talán nincs okunk arra, hogy ne találkozzunk! Ha pedig összejövünk, akkor legyen valami tartalma a dolognak, hogy nehogy az unalom győzzön, hát süssünk szalonnát! Szívből örülök, hogy igazam lett! Ugyanis a csepeli civil élet csodálatos, a civilszervezetek tagjaiban aktív tenni akarás, és közösségélményre vágyás van! Így igen könnyű dolgom volt az ügyben, hogy jöjjünk össze egy „batyus bálra”, a tűz köré, találkozzunk, beszélgessünk, töltsünk el kellemesen egymás társaságában egy kis időt! Minden volt, ami egy nagyszerű közösségi élményhez kell: Egyszerűen összedobtuk a kellékeit a party-nak, volt enni- és innivaló, jó kedvet is vittünk magunkkal, ami a közösségben felerősödött.

A dolog hozadéka az, hogy jó volt látni egymást, jót falatoztunk, és váltottunk pár szót arról is, hogy érdemes megtalálni a módját annak, hogy tudjunk egymásról, rendezvényeinkről, alkalmainkról.
Abban is egyetértettünk, hogy semmi akadálya annak, hogy hasonló alkalmakat szervezzünk, mert együtt lenni jó, hollári-hollári-hollári-hóóóó!

A Csepeli Civil Piknik fényképei ITT láthatók!

Nincsenek megjegyzések: